Φλογέρες αλμυρές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα κρούστας
  • 1 κούπα ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • μαργαρίνη για το άλειμμα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 ή 5 λωρίδες κάθετα στην στενή πλευρά του φύλλου. Βουτυρώνουμε ελαφρά τα φύλλα. Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το μπέικον, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.
  2. Βάζουμε γέμιση στην άκρη κάθε φύλλου και τυλίγουμε πρώτα της άκρες κάθε λωρίδας και έπειτα σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις., για να μην φύγει η γέμιση. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και αλείφουμε με μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. από πάνω.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 12796 Εμφανίσεις σήμερα: 2