Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Φλογέρες αλμυρές
Υλικά συνταγής
- 2 φύλλα κρούστας
- 1 κούπα ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα
- 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- μαργαρίνη για το άλειμμα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 ή 5 λωρίδες κάθετα στην στενή πλευρά του φύλλου. Βουτυρώνουμε ελαφρά τα φύλλα. Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το μπέικον, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.
- Βάζουμε γέμιση στην άκρη κάθε φύλλου και τυλίγουμε πρώτα της άκρες κάθε λωρίδας και έπειτα σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις., για να μην φύγει η γέμιση. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και αλείφουμε με μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 27130
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο