Φιλετάκια κοτόπουλου με μυρωδικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 400γρ. φιλετάκια κοτόπουλου (στήθος)
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. δενδρολίβανο
  • ½ κγ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
  • ½ κ.γ. πάπρικα και κύμινο
  • αλάτι κόκκινο κατά προτίμηση
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλείφουμε τα φιλετάκια με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
  2. Ψήνουμε τα φιλετάκια σε ζεστό τηγάνι με δυνατή φωτιά, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν αρκετά, για περίπου 5 λεπτά.
  3. Σερβίρουμε ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
  Το δενδρολίβανο έχει προέλευση από τη Μεσόγειο, αλλά καλλιεργείται και στις Η.Π.Α. όπως και στη βόρειο Αφρική. 
Το θυμάρι είναι αρωματικό ετήσιο ποώδες φυτό. Από το θυμάρι χρησιμοποιούμε για θεραπευτικούς σκοπούς τα φύλλα και τις ανθοφόρες κορφές, τις οποίες και συλλέγουμε από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, σε...

Σχόλια

Από τον Xrysa την ημ/νία 11/15/2016 - 10:44
Φαίνονται πεντανόστιμα. Μπράβο!
Από τον Katerinaki την ημ/νία 11/17/2016 - 12:26
Και πίστεψε με είναι... Χθες τα έκανα, γρήγορα και πανεύκολα. Εγώ έβαλα και χυμό λάιμ στο σερβίρισμα

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4144 Εμφανίσεις σήμερα: 3