Τα πράσινα φασολάκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες. Συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2), βιταμίνες C, Κ, Α, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο,...
Φασολάκια λαδερά με θρούμπι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φασολάκια
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
- 2 κλαδάκια θρούμπι
- 1 φλιτζ. νερό (βραστό)
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες στο πλάι και κόβουμε τις άκρες. Τα πλένουμε καλά.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λάδι όλα. Περίπου για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακινούμε την κατσαρόλα. Από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 45 λεπτά περίπου.
- Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη.
- Προσθέτουμε το θρούμπιΑρωματικό φυτό. Έχει πιπεράτη, ελαφρώς καυτερή γεύση και μυρίζει πολύ έντονα. Ταιριάζει με λιπαρά κρέατα, κυνήγια, ψάρια. Χρησιμοποιείται και σαν μπαχαρικό στα καπνιστά. και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό το φαγητό.
Αυτό το ήξερες
Το θρούμπι είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Οι κύριες ευεργετικές του ιδιότητες σχετίζονται με τα προβλήματα του στομάχου και των εντέρων. Το αφέψημα του απαλλάσει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6284
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο