Φαγκρί με δενδρολίβανο στο φούρνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φαγκριά περίπου 750-800γρ. το καθένα
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φαγκριά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
  2. Αλατίζουμε, λαδώνουμε τα ψάρια καλά και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το δενρολίβανο.
  3. Βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί λαδάκι (αν δεν έχουμε απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί) τα φαγκριά και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 15 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά.
  4. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα. 2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 12437 Εμφανίσεις σήμερα: 0