Εύκολα κουλουράκια πορτοκαλιού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (114 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 1 βανίλια
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1-2 κρόκοι αυγού
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε με σύρμα την ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύουμε.
  2. Έπειτα προσθέτουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλεύρι ακόμη.
  3. Διαλύουμε την σόδα φαγητού μέσα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή πάνω από το σκεύος που χρησιμοποιούμε, γιατί θα αφρίσει και αν χυθεί θέλουμε να πέσει μέσα στο μείγμα μας.
  4. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια και μην μας ανοίγει (να μην «σκάει»).
  5. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC. Πλάθουμε την ζύμη μας σε πλεξούδες και βάζουμε στο ταψί.
  6. Χτυπάμε τον κρόκο με πηρουνάκι και αλοίφουμε τα κουλουράκια μας. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Ακόμη και αν μας φαίνεται ότι θέλουν κι άλλο ψήσιμο τα βγάζουμε στα 20 λεπτά για να είναι μαλακά εσωτερικά.

Αυτό το ήξερες

Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 10/01/2017 - 07:14
Τελεια
Από τον ασημουλα σειτανιδη την ημ/νία 02/04/2018 - 18:07
τελεια
Από τον δωρα την ημ/νία 02/26/2018 - 21:04
πεντανοστιμα εγω προσθεσα λιγο κακουλε κ νιφαδες σοκολατες
Από τον cookefi την ημ/νία 03/02/2018 - 09:07
Ωραία ιδέα!!! Αφού σας αρέσει το κακουλέ δοκιμάστε και την συνταγή μας "κουλουράκια με κακουλέ και τζίντζερ"
Από τον Ntinaki την ημ/νία 03/15/2018 - 00:26
Ontws vgikan teleia den perimena na vgoun toso nostima. Entometaksi dn einai poli glika, einai oti prepei. Apla pentanostima euxaristoume poli gia tin voithia sas, se mas tis nees nikokires :D
Από τον cooklila την ημ/νία 03/15/2018 - 11:08
Ευχαριστούμε πολύ! Σχόλια σαν και αυτό μας δίνουν την ώθηση να συνεχίσουμε! Στείλε μας και μια φωτό!
Από τον ΛΙΝΑ την ημ/νία 03/19/2018 - 12:20
Ήταν απλά πεντανόστιμα!!!! Οι κόρες μου ξετρελάθηκαν. Ευχαριστούμε πολύ!!!!
Από τον cooklila την ημ/νία 03/19/2018 - 12:55
Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως, γιατί είναι γνωστό πως τα παιδιά είναι οι πιο αυστηροί κριτές!
Από τον Δήμητρα την ημ/νία 04/02/2018 - 00:34
Δεν υπάρχουν.... Συγχαρητήρια για τη συνταγή, άρεσαν σε όλους πάρα πολύ.
Από τον Ελένη Φ. την ημ/νία 04/12/2018 - 12:58
Τώρα θα τα φτιάξω κι εγώ! ΜΕ πείσατε.
Από τον Μαρια γιακουμακη την ημ/νία 05/05/2018 - 01:33
Ήταν η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή έγιναν τελεια
Από τον Μαρία 13/01/2019 την ημ/νία 01/13/2019 - 23:07
Τα κουλουράκια είναι τέλεια - πολύ εύκολη συνταγή και γρήγορα.
Από τον Τσολακιδου Θεόνη. την ημ/νία 02/03/2019 - 08:55
Τέλεια
Από τον Ioanna την ημ/νία 04/20/2019 - 11:36
Mporo na prostheso fountouki se skoni nomizo oti tha eine Pio orea Kai tragana ti lete na valo thelo simera na ta kano
Από τον cooklila την ημ/νία 04/20/2019 - 14:29
Δεν το έχουμε δοκιμάσει. Δοκίμασέ το και πες μας αν πέτυχανε! Έτσι όπως είναι η συνταγή βγαίνουν μαλακά και πεντανόστιμα!
Από τον ΑΘΗΝΆ την ημ/νία 09/28/2019 - 11:19
Όταν τα πλαθω, μου ανοίγει η ζύμη, τι έκανα λάθος?
Από τον cookmik την ημ/νία 09/29/2019 - 12:19
Δοκίμασε με λιγότερο αλεύρι.
Από τον Αγγελική Συρίγου την ημ/νία 12/09/2019 - 10:17
Έχεις βάλει περισσότερο αλεύρι, συνήθως ανοίγει η ζύμη όταν χει πολύ αλεύρι
Από τον Koutsouraki Georgia την ημ/νία 10/15/2019 - 18:52
Απλα τελεια έγιναν υπέροχα πολλα Συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή Τα έφτιαξα το πρωι και ήδη έφταναν τα μισά υα μικρα ξετρελάθηκαν!!!!τοσο αφράτα τοσο μαλακα ειναι η πιο ωραια συνταγή που εχω κανει ποτε

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 261591 Εμφανίσεις σήμερα: 139