Ελαιόλαδο με θυμάρι και λεμόνι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500ml ελαιόλαδο παρθένο
  • 1 λεμόνι (τη φλούδα του)
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 500ml

Διαδικασία συνταγής

πρώτος τρόπος

  1. Βάζουμε σε μπουκάλι ή βαζάκι το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. και τη φλούδα λεμονιού. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Φυλάμε το μπουκάλι σε σκιερό και δροσερό μέρος για 15-20 ημέρες .
  3. Έπειτα είναι έτοιμο για χρήση.

δεύτερος τρόπος

  1. Ζεσταίνουμε τη φλούδα λεμονιού και το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. σε ⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  2. Περνάμε το ελαιόλαδο από τουλπάνι ή τούλι όσο είναι ακόμα ζεστό και το ρίχνουμε στο μπουκάλι ή στο βαζάκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για χρήση.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το ελαιόλαδο αυτό ταιριάζει πολύ σε πιάτα με πατάτες αλλά και σε σαλάτες.
Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι καλής ποιότητας και χαμηλής οξύτητας. Τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση του ελαιολάδου πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Τα μπουκάλια με το ελαιόλαδο δεν πρέπει να μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο, αλλά να φυλάγονται σε σκοτεινό και δροσερό σημείο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2274 Εμφανίσεις σήμερα: 1