Το κρέας του ελαφιού είναι αρκετά υγιεινό με λίγο λίπος αλλά δεν ενδείκνυται για όσους έχουν υψηλή χοληστερίνη. Το κυνήγι του ελαφιού απαγορεύεται στην Ελλάδα όμως μπορούμε να προμηθευτούμε το κρέας...
Ελάφι με λαχανικά στη κατσαρόλα
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά σπάλα ελαφιού
- 3 κρεμμύδια
- 3 καρότα
- 400γρ. μανιτάρια λευκά
- 10γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
- 100γρ. ελαιόλαδο
- 100γρ. βούτυρο ανάλατο
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κρέας από βραδύς με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη δάφνη και το κρασί.
- Την επόμενη μέρα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε κατσαρόλα το κρεμμύδι από τη μαρινάδα, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τη δάφνη και το κρέας. Μόλις ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το κρέας προσθέτουμε το ζουμί από τη μαρινάδα και 2 ποτήρια νερό.
- ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 2 ώρες. Μουλιάζουμε σε 3 κουταλιές της σούπας νερό τα πορτσίνιΜανιτάρια με έντονο άρωμα. Προέρχονται από την Ιταλία και κυκλοφορούν στην Ελλάδα κυρίως αποξηραμένα.. Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα πορτσίνι μαζί με το νερό που τα μαλακώσαμε, αλάτι και πιπέρι.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά. Σερβίρουμε το ελάφι με πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10644
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο