Cake pops με τρούφα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για το κέικ

  • 320γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 300γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 5 αυγά
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. του)
  • 1 βανίλια

για το σιρόπι

  • 250γρ. ζάχαρη
  • 150ml νερό
  • 80ml χυμός λεμονιού

για την επικάλυψη

  • 500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300γρ. τρούφαΕίδος μανιταριού που μεγαλώνει κάτω από το έδαφος (5 -30εκ.). Έχει θεσπέσιο άρωμα και γεύση, αλλά είναι αρκετά ακριβό. Το μέγεθος της τρούφας ποικίλει από το μέγεθος ενός ρεβυθιού έως ενός πορτοκλιού. Για τη συλλογή της χρησιμοποιούνται ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά . Πιο φημισμένη είναι η τρούφα από το Πιεμόντε της Ιταλίας και η μαύρη τρούφα της Γαλλίας από το Περιγκόρ. ή ζαχαρωτά πολύχρωμα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Φτιάχνουμε πρώτα το κέικ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού και τη βανίλια. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 50 λεπτά.
  2. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί για 2 λεπτά. Περιχύνουμε το κέικ με το σιρόπι και το αφήνουμε να σταθεί 1 ώρα.
  3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Διαλύουμε το κέικ με τα χέρια και σχεδόν το θρυμματιζούμε. Προσθέτουμε 300γρ. από τη λιωμένη κουβερτούρα και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Έπειτα τα τρυπάμε με μικρά λεπτά καλαμάκια και τα περνάμε από την υπόλοιπη κουβερτούρα. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τρούφα ή ζαχαρωτά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα να παγώσουν.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Ιδανικό κέρασμα για το σχολείο ή το πάρτυ!

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6853 Εμφανίσεις σήμερα: 0