Αντίδια βραστά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.1 (29 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό αντίδια
  • 3-4 λίτρα νερό (μέχρι τη μέση μεγάλης κατσαρόλας)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ανά μερίδα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι ανά μερίδα
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε καλά τα χόρτα από τα κοτσάνια τους και από ξερά φύλλα και τα πλένουμε πολύ καλά. Πλένουμε τα χόρτα μας, αρχικά σε τρεχούμενο νερό και έπειτα γεμίζουμε το νεροχύτη μας νερό και τα βυθίζουμε μέσα. Βγάζουμε τα χόρτα από το νεροχύτη και τα βάζουμε σε τρυπητό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία έως ότου το νερό του νεροχύτη μείνει καθαρό χωρίς χώμα.
  2. Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Βυθίζουμε στο νερό της κατσαρόλας τα αντίδια μας και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε να κρατάνε τη ζωντάνια τους, τα στραγγίζουμε μόλις πάρουν ζωηρό πράσινο χρώμα (δοκιμάζουμε γιατί είναι υποκειμενικό το πόσο βρασμένα τα θέλει ο καθένας) και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό.
  3. Στραγγίζουμε τα χόρτα μας και τα σερβίρουμε σε πιάτο προσθέτοντας ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι. Αν θέλουμε να τα φάμε κρύα, περιμένουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.
  4. Αν θέλουμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο, δεν τα στραγγίζουμε και αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε τάπερ με το ζουμί τους να τα σκεπάζει.

Αυτό το ήξερες

Τα αντίδια περιέχουν μια ουσία, η οποία θεωρείται τονοτική των πεπτικών λειτουργιών. Επίσης, περιέχουν βιταμίνη C, καροτενοειδή και ανόργανα στοιχεία, όπως K, Na, Mg, P.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Ο χυμός από τα χόρτα είναι εξαιρετικός. Σε ένα ποτήρι βάζουμε κρύο ζουμί από τα χόρτα, λίγο λεμόνι και απολαμβάνουμε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 123597 Εμφανίσεις σήμερα: 27