Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Αλμυρό κέικ με φέτα, ελιές και λιαστές ντομάτες
Υλικά συνταγής
- 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (1 ½ φλιτζ.)
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- ½ φλιτζ. γάλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- 250γρ. φέτα σε κυβάκια
- ½ φλιτζ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε την φόρμα ζαχαροπλαστικής.
- Αναμειγνύουμε τις ελιές, την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., τις λιαστές ντομάτες και 1 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την ρίγανη. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και στο τέλος αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το μείγμα με την φέτα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα ζαχαροπλαστικής και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε αφού έχει κρυώσει αρκετά το κέικ μας. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8752
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο