Αφράτοι κουραμπιέδες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 500γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και περασμένα ελαφρώς από μούλτι
  • 500γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 40-50 τεμ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να γίνουν σχεδόν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο και σιγά-σιγά το αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε με το χέρι καλά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170οC (στο πάνω κάτω ή στον αέρα) και ψήνουμε για 25 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ταψί την άχνη με την βανίλια και περνάμε τους κουραμπιέδες μέσααπο το μείγμα αμέσως μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο να είναι καυτοί.
  5. Τους στρώνουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με την άχνη ξανά από πάνω.

Αυτό το ήξερες

Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8725 Εμφανίσεις σήμερα: 0