Πιτάκια Καισαρείας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 20 φέτες παστουρμάΑλλαντικό από κρέας πλευρών, που μπορεί να είναι από μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, κατσίκα, βούβαλο ή καμήλα. Πιο εκλεκτός θεωρείται ο παστουρμάς από κρέας καμήλας. Το κρέας στον παστουρμά καλύπτεται εξωτερικά από ένα στρώμα (τσιμένι) που αποτελείται από σκόρδο, κύμινο, πάπρικα και τριγωνέλλα.
  • 300γρ. ημίσκληρο τυρί τριμμένο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ⅓ κ.γ. κύμινο
  • 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 18 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας σε 3 μέρη. Ετοιμάζουμε τη γέμιση κόβοντας τον παστουρμά σε μικρά κομμάτια και ανακατεύοντας τον με το κασέρι, το κύμινο και την ντομάτα. Λιώνουμε το βούτυρο.
  2. Στην άκρη κάθε φύλλου βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνο. Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι που πρώτα έχουμε αλείψει με βούτυρο. Αλείφουμε τα πιτάκια με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  3. Σερβίρουμε ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Ο παστουρμάς είναι αλλαντικό που βρίσκει κανείς σε όλη τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια. Είναι παστό κρέας από μοσχάρι, αρνί, καμήλα, χοίρο, κατσίκα ή βούβαλου. Πιo ιδιαίτερος θεωρείται ο παστουρμάς...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Εναλλακτικά μπορούμε να τηγανίσουμε τα πιτάκια σε ελαιόλαδο για να γίνουν πιο τραγανά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 14723 Εμφανίσεις σήμερα: 1