Τυρόπιτα χωριάτικη
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
 - 300γρ. φέτα
 - 1 αυγό
 - 2 κ.σ. μαργαρίνη
 - 3 κ.σ. βούτυρο
 - 1 κ.σ. ρίγανη
 - 1 κ.γ. πιπέρι
 
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κάνουμε τη γέμιση: τρίβουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., προσθέτουμε το αυγό, τη ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
 - Βουτυρώνουμε το ταψί.
 - Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
 - Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
 - Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
 - Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
 - Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
 - Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
 - Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα κάθε φορά με βούτυρο.
 - Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
 - Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.
 
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 17136 
Εμφανίσεις σήμερα: 1  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο