Πεϊνιρλί με κασεράκι και φρέσκο βούτυρο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • νερό (όσο πάρει)

για τη γέμιση

  • 18 φέτες κασέρι
  • 6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό και ζυμώνουμε. Βάζουμε τόσο νερό όσο η ζύμη μας να είναι σφιχτή.
  2. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου. Μετά από 1 ώρα χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια.
  3. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε οβάλ σχήμα γυρνάμε τις άκρες γύρω γύρω ώστε να φτιάξουμε βαρκούλες. Προσθέτουμε στο εσωτερικό κάθε βαρκούλας ένα κουταλάκι βούτυρο και 3 φέτες κασέρι.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσει το κασέρι (περίπου 35 λεπτά).
  5. Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο προσθέτουμε 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο πάνω από το κασέρι όσο είναι ζεστό το πεϊνιρλί και σερβίρουμε.
Γενικά
Ποντιακές συνταγές

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6265 Εμφανίσεις σήμερα: 1