Στην Ποντιακή κουζίνα δεν συναντάμε συχνά τη χρήση κρέατος στις συνταγές, αντίθετα χρησιμοποιούνται σαν πρώτη ύλη κυρίως τα τυροκομικά που παρασκευάζονται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα. Ανάμεσα στα...
Πεϊνιρλί
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτων και άλλων γλυκισμάτων.
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- νερό (όσο πάρει)
για τη γέμιση
- 6 κ.γ. (γεμάτα) φρέσκο βούτυρο
- 9 φέτες ζαμπόν κομμένες στη μέση
- 12 φέτες ντομάτα
- 12 φέτες κασέρι ή ημίσκληρο τυρί
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Kοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό και ζυμώνουμε. Βάζουμε τόσο νερό όσο η ζύμη μας να είναι σφιχτή.
- Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου. Μετά από 1 ώρα χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε οβάλ σχήμα γυρνάμε τις άκρες γύρω γύρω ώστε να φτιάξουμε βαρκούλες. Προσθέτουμε στο εσωτερικό κάθε βαρκούλας ένα κουταλάκι βούτυρο, 3 φέτες ζαμπόν, δύο φέτες ντομάτας και καλύπτοθμε με δύο φετες κασέρι.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι κια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσει το κασέρι (περίπου 35 λεπτά).
- Σερβίρουμε ζεστά και αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο πάνω από το κασέρι όσο είναι ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3739
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο