Ζαπατάκι με προσούτο και γραβιέρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ζαπάτα
  • 1 φλιτζ. μαρούλι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 ροδέλες ντομάτας
  • 2 μεγάλες φέτες γραβιέρα Τήνου
  • 4 φέτες προσούτο κρούντοΙταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου το οποίο στεγνώνεται στον αέρα για τουλάχιστον 6 μήνες. Είναι γνωστό ότι φτιαχνόταν από την Ρωμαική εποχή. Το πιο γνωστό ευρέως είναι της Πάρμας.
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τη ζαπάτα στη μέση και κατα μήκος για να τη γεμίσουμε. Αν χρησιμοποιούμε γιαούρτι αλείφουμε σε κάθε ζαπατάκι δύο κουταλιές. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, τη ντομάτα, μαρούλι και προσούτο.
  2. Σερβίρουμε ή παίρνουμε μαζί για ένα πλήρες γρήγορο γεύμα στη δουλειά, στο ταξίδι ή στο σχολείο.

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...
Η γραβιέρα είναι σκληρό ελληνικό κίτρινο τυρί, που παρασκευάζεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και με διαφορετικά είδη γάλακτος. Κατά την παραγωγή, η γραβιέρα μπαίνει σε καλούπια διάφορων μεγεθών που...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2608 Εμφανίσεις σήμερα: 1