Τυρόπιτα με έτοιμο φύλλο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (9 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 400γρ. λευκό τυρί
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κάνουμε τη γέμιση: τρίβουμε το λευκό τυρί, προσθέτουμε το αυγό, τη ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  2. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
  4. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  5. Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  6. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε (δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'') και βουτυρώνουμε.
  7. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  8. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  9. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας τα κι αυτά ένα ένα.
  10. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  11. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.

Σχόλια

Από τον Αλέκα την ημ/νία 01/14/2017 - 17:15
Καλό θα ήταν να κάνουμε πρώτα το 3. και μετά το 2. Επίσης θα έπρεπε να ξέρουμε τι ταψί να πάρουμε (διαστάσεις). Καλό θα΄ ταν επίσης, να ξέρουμε πόσα φύλλα συνολικά χρειαζόμαστε και σε ποια βαθμίδα λειτουργίας του φούρνου ψήνουμε (πάνω κάτω, γκριλ, με ή χωρις αέρα κλπ.).
Από τον cookefi την ημ/νία 01/16/2017 - 10:46
Καλημέρα Αλέκα και καλή εβδομάδα! Το ταψί μπορούμε να το βουτυρώσουμε και χωρις να λιωσουμε το βουτυρο,με ένα κομματάκι. Το βούτυρο που λιώνουμε στο στάδιο 3 ειναι για τα φύλλα. Ταψί χρησιμοποιήσαμε 40x30 αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στρόγγυλο 35εκ. Τα φύλλα στα πακέτα συνήθως είναι 8-10 και αρκούν για μια πίτα. Το ψήσιμο γίνεται ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μας. Εμείς την ψήνουμε στο πάνω κάτω και στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Προς το τέλος του ψησίματος που θα αρχίσει να ροδίζει αρκετά την βάζουμε να ακουμπήσει στον πάτο του φούρνου για να γινει τραγανούτσικη και απο κάτω. Πάντα την ελέγχουμε. Καλή επιτυχία!
Από τον Βέρα την ημ/νία 09/06/2017 - 14:11
Να μας δινετε συνταγούλες ευκολες.μπράβο σας.

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 91039 Εμφανίσεις σήμερα: 0