Στη συντήρηση του οικιακού ψυγείου το κρέας διατηρείται από 3 έως 5 ημέρες.
Τηγανιά Θεσσαλονίκης
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 1 κιλό πράσα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο.
- Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1 ½ κούπα καυτό νερό.
- Κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 10 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και νερό αν χρειάζεται και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κομμάτια της τηγανιά Τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.
Θεσσαλονίκη
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν το κρέας δεν μαλακώνει, προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζ. ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12636
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο