Τηγανιά λεμονοριγανάτη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (21 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκίτσες
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  2. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη και λεμόνι για να πάρουν μία βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  5. Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.

Αυτό το ήξερες

Στη συντήρηση του οικιακού ψυγείου το κρέας διατηρείται από 3 έως 5 ημέρες.
Το λεμόνι, όπως τα περισσότερα τρόφιμα, περιέχει ουκ ολίγες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστό αντιοξειδοτικό κατά της γήρανσης και...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν το κρέας δεν μαλακώνει, προσθέτουμε ακόμη 1 φλιτζ. ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 61555 Εμφανίσεις σήμερα: 1