Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι η καλύτερη πηγή σιδήρου. Εκτός όμως από πηγή σιδήρου, είναι και πηγή βιταμινών. Πιο συγκεκριμένα, καταναλώνοντας συκώτι παίρνουμε βιταμίνη Β12, Β6 και Α. Επίσης, το συκώτι...
Συκώτι μοσχαρίσιο στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
- γάλα
- λίγο ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- μιξ μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αγοράζουμε συκώτι τη ίδια μέρα που θέλουμε να το μαγειρέψουμε. Όσο πιο φρέσκο τόσο το καλύτερο. Απλώνουμε τα συκώτια σε ένα πυρέξ γυάλινο και τα περιχύνουμε με γάλα. Τα αφήνουμε στο γάλα για είκοσι με τριάντα λεπτά.
- Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί. Στεγνώνουμε τα συκώτια με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στη λαδόκολλα. Αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο γκριλ. Μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα από την μια πλευρά γυρνάμε χρησιμοποιώντας λαβίδα. Αφού πάρουν ελαφρύ χρώμα, τα βγάζουμε και τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για 5-6 λεπτά. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι, πιπέρι και μιξ μπάρμπεκιου και περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 179841
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο