Μοσχαρίσιο συκώτι

Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι η καλύτερη πηγή σιδήρου. Εκτός όμως από πηγή σιδήρου, είναι και πηγή βιταμινών. Πιο συγκεκριμένα, καταναλώνοντας συκώτι παίρνουμε βιταμίνη Β12, Β6 και Α. Επίσης, το συκώτι περιέχει ψευδάργυρο, σελήνιο και χαλκό. Παρόλο που το μοσχαρίσιο συκώτι είναι πηγή βιταμινών και σιδήρου, η κατανάλωσή του συνήθως, απαγορεύεται στις εγκύους και σε ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με τα νεφρά. Για την κατανάλωση του από παιδιά θα πρέπει να συμβουλευτούμε πρώτα τον παιδίατρο μας.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Συκώτι μοσχαρίσιο στο φούρνο

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι