Σουτζουκάκια με κάσα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για τα κεφτεδάκια

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1½ φλιτζ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη ή 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένοΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι

για τη σάλτσα

  • ελαιόλαδο από αυτό που τηγανίσαμε τους κεφτέδες
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 σφηνοπότηρο ξύδι (περίπου)
  • 1 ποτήρι νερό (περίπου)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
Μακεδονία (Νάουσα)

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια, μαζί.
  2. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Αφαιρούμε από το τηγάνι τα καμμένα υπολείμματα και κρατάμε ελαιόλαδο ίσα ίσα στον πάτο του τηγανιού. Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε διαρκώς να γίνει σαν κρέμα. Δεν αφήνουμε να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά. Αν θέλουμε πιο απαλή υφή στη σάλτσα μας, βάζουμε όλο το νερό ή και περισσότερο. Ανακατεύουμε διαρκώς.
  7. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε η γεύση του ξυδιού να είναι πιο έντονη, προσθέτουμε λίγο ακόμα.
  8. Στο τέλος προσθέτουμε τα κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. στη σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4447 Εμφανίσεις σήμερα: 1