Σοτέ Μοχίτο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σφηνοπότηρα ρούμι

για τη μαρινάδα

  • 1 σφηνοπότηρο ρούμι
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 10 φύλλα δυόσμο
  • 1 λάιμ, ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών, το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο, ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και χυμός
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπόλ και προσθέτουμε σε αυτό το κοτόπουλο (κρατάμε τα μισά φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα). Αφήνουμε για 2 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
  2. Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  4. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το ρούμι και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Μόλις αρχίζει να παίρνει ένα σκούρο χρώμα η σάλτσα αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σταθεί για 15 λεπτά πριν το κόψουμε. 
  6. Σερβίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και με λίγο επιπλέον ξύσμα λάιμ.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3313 Εμφανίσεις σήμερα: 2