Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Σκορδόψωμο με πάπρικα
Υλικά συνταγής
- 8 φέτες ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο γεμάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή λιωμένες
- 1 κ.γ. κοφτό πάπρικα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι (προαιρετικά)
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και απλώνουμε σκόρδο από πάνω.
- ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με πάπρικα, πιπέρι και αλάτι αν χρησιμοποιούμε. Ψήνουμε στο γκριλ στους 200οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Αφαιρούμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Σερβίρουμε ζεστά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5154
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο