Η σεφταλιά αποτελείται από χοιρινό κιμά και διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά. Συνοδεύεται με λεμόνι και πολλές φορές προστίθεται και ταχίνι.
Σεφταλιά
Υλικά συνταγής
- πάννα ( μπόλια) χοιρινή ή αρνίσια
- 1 κιλό κιμά χοιρινό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- ¼ φλιτζ. γάλα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τεμάχια
Κυπριακές συνταγές (Γενικά)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά τη πάννα και στο τέλος την ξεπλένετε με ξύδι και νερό.
- Αναμειγνύουμε τον κιμά το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι, λίγο γάλα, μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
- Κόβουμε την πάννα σε τετράγωνα κομμάτια. Παίρνουμε από το μείγμα περίπου μια κουταλιά και την τοποθετούμε στην πάννα. Διπλώνουμε τις δυο πλευρές προς τα μέσα και τυλίγουμε σε μικρό ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις., όπως τα κουπέπια ντολμαδάκι.
- Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στη σχάρα, γυρνώντας τα να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Γενικά
Κυπριακές συνταγές
Αυτό το ήξερες
Η σεφταλιά είναι παραδοσιακό κυπριακό φαγητό γαλλικής προέλευσης, το οποίο διαδόθηκε στο νησί κατά τη διάρκεια της φραγκοκρατίας.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10202
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο