Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικο Φρανκφούρτης

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.4 (8 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. ριγκατόνι ή πένες ριγέ(ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι
  • για τη σάλτσα
  • 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 2 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: μπλανσάρουμεΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τα λουκάνικα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  3. Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  4. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  5. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Ο όρος "dog" (βλ. σκύλος) ήταν συνώνυμο της λέξης λουκάνικο από το 1884, καθώς οι αλλαντοποιίες κατηγορούνταν ότι χρησιμοποιούν κρέας σκύλου για την παρασκευή λουκάνικων. Η χρήση της φράσης hot dog...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν έχετε λουκάνικα στην κατάψυξη, βγάλτε τα 15 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε στη σάλτσα σας.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 15358 Εμφανίσεις σήμερα: 0