Ραδίκια βραστά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.1 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό ραδίκια
  • 3-4 λίτρα νερό (μέχρι τη μέση μεγάλης κατσαρόλας)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ανά μερίδα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι ανά μερίδα
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε καλά τα ραδίκια από τα κοτσάνια τους και από ξερά φυλλαράκια και τα πλένουμε πολύ καλά. Πλένουμε τα χόρτα μας, αρχικά σε τρεχούμενο νερό και έπειτα γεμίζουμε το νεροχύτη μας νερό και τα βυθίζουμε μέσα. Βγάζουμε τα χόρτα από το νεροχύτη και τα βάζουμε σε τρυπητό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία έως ότου το νερό του νεροχύτη μείνει καθαρό χωρίς χώμα.
  2. Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Βυθίζουμε στο νερό της κατσαρόλας τα ραδίκια μας και τα βράζουμε για 25-30 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε αν κρατάνε τα βράζουμε για πολύ λιγόρερο, δοκιμάζοντας σε κάθε περίπτωση πόσο τραγανά τα θέλουμε.
  3. Στραγγίζουμε τα χόρτα μας και τα σερβίρουμε σε πιάτο προσθέτοντας ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι. Αν θέλουμε να τα φάμε κρύα, περιμένουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.
  4. Αν θέλουμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο, δεν τα στραγγίζουμε και αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε τάπερ με το ζουμί τους να τα σκεπάζει.

Αυτό το ήξερες

Τα ραδίκια είναι χόρτα με θεραπευτικές ιδιότητες για το ήπαρ. Περιέχουν βιταμίνες, κυρίως, Β1 και Β2 καθώς και ανόργανα στοιχεία όπως Κ, Na, Mg και P.
Τα ραδίκια και οι ιδιότητές τους ήταν γνωστά από τα αρχαία χρόνια, αφού υπάρχουν αναφορές σ’αυτά ως «ο φίλος του συκωτιού» κάποιες χιλιάδες χρόνια π.Χ.

Σχόλια

Από τον Νικολαος Μπαξεβ... την ημ/νία 01/12/2018 - 06:33
Εγώ τα ραδίκια τα βράσω οπως εσυ ωμος πρόσθετη μεσα ξύδι Και τα συντηρω με λαδοξυδο σε πολυ καλο ταπερ λιγο λαδοξυδο πιο πολυ το ζουμί τους ετσι και την Ουγγαρέζος σε αλατονερο Και όποιος θελη αναλογα βαζη λεμο ι η ξύδι της γιαγιάς ποντιας

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 36583 Εμφανίσεις σήμερα: 5