Πίτσα με ρόκα και προσούτο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη της πίτσας

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για τη γέμιση

  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες.
  • 2 φλιτζ. ρόκα baby
  • 4-5 φέτες προσούτο crudo
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Eτοιμάζουμε το ζυμάρι, βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.
  2. Ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
  4. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200οC. Έπειτα, απλώνουμε το τυρί κρέμα και την μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ στις πίτσες. κομμένη σε μικρά κομμάτια. Καρυκεύουμε με πιπέρι.
  5. Ψήνουμε στους 180oC μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο την πίτσα και προσθέτουμε το προσούτο και τη ρόκα. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

"Ρόκα'' σημαίνει ''απάτη'' στην ορολογία των βοτάνων. Το φυτό πήρε αυτή την ονομασία, καθώς το βράδυ απελευθερώνει ένα υπέροχο άρωμα, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν αναδύει καμία μυρωδιά!
Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2070 Εμφανίσεις σήμερα: 4