Πίτσα Λομβαρδίας

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμό εμπορίου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη

για την πίτσα

  • 1 φλιτζ.μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες.
  • 6 φέτες μπρεζάολα
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 6 φύλλα ρόκας μπλανσαρισμέναΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους.
  • 2 φλιτζ. γκούντα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
cooklila
Ποσότητα: 1 πίτσα
Ευρώπη (Ιταλία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  3. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
  4. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
  6. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
  7. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  8. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  10. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  11. Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της μπρεζάολαΕίδος ιταλικού αλλαντικού. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω. Τα τελευταία 5 λεπτά βάζουμε από πάνω και τη ρόκα.
Ιταλία
Ευρώπη

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ζύμη σπιτική διαλέξτε την αγαπημένη σας πίτσα και χρησιμοποιήστε έτοιμη ζύμη εμπορίου.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2370 Εμφανίσεις σήμερα: 0