Η μυζήθρα είναι παραδοσιακό είδος τυριού κι έχει διάφορες μορφές. Παρασκευάζεται από πρόβειο ή και κατσικίσιο γάλα. Η γεύση είναι συνήθως υφάλμυρη, μπορεί όμως ναι είναι και γλυκιά όπως αυτή της...
Πίτσα ολικής άλεσης με μυζήθρα
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 60ml ελαίόλαδο
- 350γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 8γρ. μαγιά ξερή
- 170ml γάλα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για την πίτσα
- 250γρ. μυζήθρα ανάλατη
- 2 ντομάτες ώριμες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε λωρίδες
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
- 1 κ.σ. κοφτή αποξηραμένος βασιλικός
- 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- μιξ μπαχαρικών για μπάρμπεκιου ή μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε το ζυμάρι: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
- Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε στο λάδι τη ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί κι «ανοίγουμε» τη ζύμη πιέζωντας με το κάτω μέρος της παλάμης. Η ζύμη είναι ελαστική και ανοίγει με λίγη δυσκολία. Αν θέλουμε πολύ λεπτή ζύμη χρησιμοποιούμε λίγο μεγαλύτερο ταψί.
- Ψήνουμε το ζυμάρι μόνο του για 3 λεπτά στους 200oC, χαμηλά στο φούρνο.
- Βγάζουμε το ζυμάρι και προσθέτουμε την ντομάτα, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και από πάνω τρίβουμε την μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως.. Προσθέτουμε ενδιάμεσα τις πιπεριές και τις φέτες γαλοπούλας. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με μιξ μπάρμπεκιου ή μπούκοβο και απλώνουμε την παρμεζάνα από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρώς από πάνω το τυρί και να ψηθεί το ζυμάρι.
Αυτό το ήξερες
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9638
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο