Πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυριά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η πέτσα τους. Τις καθαρίζουμε από την φλούδα και τις γεμίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Τις βάζουμε σε ταψάκι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  3. Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ζεστό ή κρύο περιχύνοντας τις πιπεριές με λίγο ξύδι και ελαιόλαδο.

Αυτό το ήξερες

Όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε πιπεριές τηγανιτές ή ψητές: 1) τρυπάμε με πιρούνι τις πιπεριές πριν τις τηγανίσουμε ή τις ψήσουμε για να μη "σκάσουνε" 2) αφού τις τηγανίσουμε, τις βάζουμε σε σακούλα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 22228 Εμφανίσεις σήμερα: 3