Η λούντζα είναι κυπριακό προϊόν ιταλικής προέλευσης από καπνιστό χοιρινό κρέας. Πρόκειται για αλλαντικό και συνοδεύει πολύ ωραία το επίσης κυπριακό, χαλούμι.
Πιαντίνα με λόντζα ψητή και σαλάτα
Υλικά συνταγής
- 4 πιαντινες (ή αράβικες πίτες ή τορτίγιεςΜεξικάνικες λεπτές πίτες. Κυκλοφορούν στο εμποριο έτοιμες και χρειάζονται 1-2 λεπτά ψήσιμο. Τορτίγια ονομάζεται και η ισπανική ομελέτα.)
- 4 φλιτζ. πράσινη σαλάτα
- 4 φέτες λόντζα (λόνζα, λούντζα)
- 8 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. κομμένα στη μέση
- 20 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
- βινεγκρέτ μελιού
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη βινεγκρετ και ανακατεύουμε με τη σαλάτα και τα αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι..
- Ζεσταίνουμε ελαφρά σε τηγάνι τις πιαντίνες. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τη λόντζα σε λίγο ελαιόλαδο, ίσα-ίσα να πάρει λίγο χρώμα. Την κόβουμε σε τρία μέρη.
- Στήνουμε το πιάτο, βάζουμε την πιαντίνα, σαλάτα, την λόντζα και από πάνω τις ελιές. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3899
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο