Για 3000 χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται στην ιατρική στην Κίνα. Και στον υπόλοιπο κόσμο έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως η υπέρταση.
Πέστο λιαστής ντομάτας
Υλικά συνταγής
- 1 βάζο λιαστές ντομάτες
- 1 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες με το λάδι τους, το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος., το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε.
- Τοποθετούμε το μίγμα σ' ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
- Δοκιμάζουμε το μίγμα στο αλάτι και προσθέτουμε εφόσον χρειάζεται.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το πέστο λιαστής ντομάτας διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο για μία εβδομάδα στο ψυγείο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6153
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο