Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Πέστο μανιταριών
Υλικά συνταγής
- 250γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
- 25γρ. πορτσίνι αποξηραμένα
- ½ φλιτζ. καρύδια ψίχα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζ. μαϊντανός
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βυθίζουμε τα πορτσίνιΜανιτάρια με έντονο άρωμα. Προέρχονται από την Ιταλία και κυκλοφορούν στην Ελλάδα κυρίως αποξηραμένα. σε ζεστό νερό για 15' και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα μανιτάρια (λευκά & πορτσίνι), τα καρύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο στο μπλέντερ, ενώ χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά, τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί..
- Τοποθετούμε το μίγμα σ' ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
- Δοκιμάζουμε το μίγμα στο αλάτι και προσθέτουμε εφόσον χρειάζεται.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Για 3000 χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται στην ιατρική στην Κίνα. Και στον υπόλοιπο κόσμο έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως η υπέρταση.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι σάλτσες πέστο μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και 4 μέρες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9570
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο