Πεντανόστιμα μπιφτεκάκια φούρνου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.4 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμάς χοιρινός
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
  • 3 κ.σ. ούζο
  • 1 αυγό
  • 2 σφηνοπότηρα λάδι
  • 70 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τις πάπρικες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ούζο, τα 2 σφηνοπότηρα λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το αυγό αφού πρώτα το χτυπήσουμε λίγο με ένα πιρουνάκι, τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. 
  2. Πλάθουμε μεγάλα πλακέ μπιφτέκια, στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου λαδόκολλα και τα τοποθετούμε πάνω. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, με τη σχάρα στο μεσαίο ράφι. Ψήνουμε τα μπιφτέκια κατευθείαν μόλις τα βγάλουμε από το ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Ανακατεύουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Μετά τα 20 λεπτά ψήσιμο αλείφουμε τα μπιφτέκια με το μείγμα. Σερβίρουμε ζεστά με πικάντικα καραμελωμένα καρότα ή με πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. γλυκοπατάτας.

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Η πάπρικα είναι ο στενός συγγενής του τσίλι και του πιπεριού από λαχανικά. Υπάρχουν περί τους 30 τύπους πάπρικας γλυκές και καυτερές. Οι πάπρικες αποξηραίνονται κι αλέθονται. Η πιο γνωστή είναι η...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 12122 Εμφανίσεις σήμερα: 2