Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Πατάτες φούρνου με τη φλούδα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πατάτες μικρές σε μέγεθος
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200οC. Πλένουμε πολύ καλά με σύρμα τις πατάτες για να έχουν λίγη από την φλούδα τους.
- Τις κόβουμε κυδωνάτες. Μόλις πάρει βράση το νερό αλατίζουμε ελαφρώς και βάζουμε μέσα τις πατάτες. Τις βράζουμε για 8-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και τις στραγγίζουμε.
- Απλώνουμε τις πατάτες σε ταψί περιχύνουμε με το ελαιόλαδο το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και τις στρώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Ταιριάζουν υπέροχα με μπάρμπεκιου σως.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 20470
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο