Μπουκιές με κρεμμύδι και παρμεζάνα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 30γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ϕλιτζ. αλεύρι που ϕουσκώνει μόνο του
  • ½ ϕλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ ϕλιτζ. γάλα
  • ½ ϕλιτζ. νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι καγιέν ή πάπρικα για πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.
eftychia
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 35 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε χαμηλή ϕωτιά μέχρι να μαλακώσει.
  2. Σε μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα και το αλάτι. Προσθέτουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας  που έχει κρυώσει (κρεμμύδι). Προσθέτουμε το γάλα και το νερό. Ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Αποϕεύγουμε να παραζυμώσουμε τα υλικά, γιατί σκληραίνουν οι μπουκιές.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιϕάνεια και την πατικώνουμε για να δημιουργήσουμε ένα χοντρό ϕύλλο 2 εκατοστά πάχους. Με κόϕτη ή ένα μικρό ποτηράκι σϕηνάκι κόβουμε στρογγυλά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
  4. Πασπαλίζουμε τις μπουκιές με πάπρικα ή πιπέρι καγιέν και τις βάζουμε σε προθερμασμένο ϕούρνο, στους 210οC, για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ϕουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Η παρμεζάνα είναι το τυρί με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλά λιπάρα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4091 Εμφανίσεις σήμερα: 0