Η μπουγάτσα προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη. Είναι γνωστό ότι στο Βυζάντιο υπήρχε μεγάλη παράδοση στα γλυκά ταψιού αλλά και στις πίτες. Μία από αυτές τις παραδοσιακές πίτες του Βυζαντίου είναι...
Μπουγάτσα γλυκιά
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προς το τέλος προσθέτουμε την βανίλια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε σταυρωτά τα 7 φύλλα αλείφοντας τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο. Κλείνουμε τα φύλλα σαν να κλείνουμε φάκελο.
- Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200°C για περίπου 30 λεπτά στον αέρα, να ροδίσειΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.] καλά το φύλλο και αν έχουμε ταψάκι ίδιου μεγέθους μόλις το φύλλο ροδίσει από τη μία πλευρά το γυρνάμε και από την άλλη.
- Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
- Αν θέλουμε μπορούμε μόλις φτιάξουμε την μπουγάτσα να την τυλίξουμε με λαδόκολλα και διαφανή μεμβράνη και να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Όταν την βγάλουμε από την κατάψυξη θα την αφήσουμε λίγο να ξεπαγώσει και θα την ψήσουμε κανονικά όπως την φρέσκια.
Σέρρες
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11924
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο