Μπουγάτσα γλυκιά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1½ λίτρο γάλα
  • 200γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 180γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Μακεδονία (Σέρρες)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προς το τέλος προσθέτουμε την βανίλια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε σταυρωτά τα 7 φύλλα αλείφοντας τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο. Κλείνουμε τα φύλλα σαν να κλείνουμε φάκελο.
  3. Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200°C για περίπου 30 λεπτά στον αέρα, να ροδίσειΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.] καλά το φύλλο και αν έχουμε ταψάκι ίδιου μεγέθους μόλις το φύλλο ροδίσει από τη μία πλευρά το γυρνάμε και από την άλλη.
  4. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
  5. Αν θέλουμε μπορούμε μόλις φτιάξουμε την μπουγάτσα να την τυλίξουμε με λαδόκολλα και διαφανή μεμβράνη και να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Όταν την βγάλουμε από την κατάψυξη θα την αφήσουμε λίγο να ξεπαγώσει και θα την ψήσουμε κανονικά όπως την φρέσκια.
Σέρρες
Μακεδονία

Αυτό το ήξερες

Η μπουγάτσα προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη. Είναι γνωστό ότι στο Βυζάντιο υπήρχε μεγάλη παράδοση στα γλυκά ταψιού αλλά και στις πίτες. Μία από αυτές τις παραδοσιακές πίτες του Βυζαντίου είναι...

Σχόλια

Από τον Tony την ημ/νία 10/07/2018 - 14:03
πόσο γάλα; δεν λέει!
Από τον cooklila την ημ/νία 10/09/2018 - 10:41
1½ λίτρο. Το προσθέσαμε, ευχαριστούμε πολύ! Καλή επιτυχία!
Από τον gorasd την ημ/νία 10/19/2018 - 05:55
me to mati
Από τον dimitris την ημ/νία 10/19/2018 - 05:56
pou kali suntagi

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 11924 Εμφανίσεις σήμερα: 0