Μπουγάτσα, η ιστορία της!

Η μπουγάτσα προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη. Είναι γνωστό ότι στο Βυζάντιο υπήρχε μεγάλη παράδοση στα γλυκά ταψιού αλλά και στις πίτες. Μία από αυτές τις παραδοσιακές πίτες του Βυζαντίου είναι και η μπουγάτσα.

Η μπουγάτσα διαδόθηκε στην Ελλάδα από τους πρόσφυγες που ήλθαν από την Κωνσταντινούπολη και την Ανατολική Θράκη.
Οι Έλληνες πρόσφυγες στην μεγάλη πλειοψηφία τους, εγκαταστάθηκαν στην Θράκη, και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι υπόλοιποι εγκατασταθήκανε στην Δυτική Μακεδονία την Θεσσαλία αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Απότα πρώτα άρχισαν να εξασκούν την τέχνη τους οι Πολίτες μπουγατσατζήδες αλλά κατά κύριο λόγο τα περισσότερα μπουγατσατζήδικα άνοιξαν μετά το 1945.

Η πόλη με την πιο φημισμένη μπουγάτσα είναι η πόλη των Σερρών και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Παραδοσιακά το φύλλο ανοίγεται με τέχνη και εξαιρετική μαστοριά σε πολύ λεπτό φύλλο 1½ με 2 μέτρα διαστάσεων!

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Μπουγάτσα γλυκιά
Μπουγάτσα γλυκιά

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Πίτες