Όταν χρησιμοποιούμε δενδρολίβανο στο φαγητό, πρέπει να το προσθέτουμε από την αρχή. Τα κλαδάκια από δενρολίβανο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ξυλάκια για σουβλάκια και να περάσουμε κομμάτια κρέατος...
Μπακαλιαράκια με δενδρολίβανο
Υλικά συνταγής
- 4 μπακαλιαράκια (250-300γρ.)
- 5 κλαδακια δενδρολίβανο
- 2 κλαδάκια θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 τσούσκα πιπεριά ψιλοκομμένη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- χοντρό αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε ταψάκι τα κλαδάκια δενδρολίβανου και το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. και απο πάνω στρώνουμε τα ψάρια. Αλατίζουμε τα ψάρια. Ανακατεύουμε μαζί τα υπόλοιπα υλικά με μιξερ και περιχύνουμε τα ψάρια.
- Αφήνουμε τα ψάρια για περίπου 20 λεπτά. Ενδιάμεσα τα γυρνάμε μια φορά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Ψήνουμε τα μπακαλιαράκια για περίπου 15 λεπτά. Ενδιάμεσα τα γυρνάμε. Προσέχουμε να μην μας στεγνώσουν τα ψάρια. Σερβίρουμε με πεντανόστιμη πατατοσαλάτα.
Αυτό το ήξερες
Ο μπακαλιάρος κατατάσσεται στα εντελώς άπαχα ψάρια. Τα 100γρ. μπακαλιάρου μας δίνουν περίπου 70-100 θερμίδες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5632
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο