Μουσακάς με τζίτι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο τζίτι ή ζίτι (μακαρόνια Νο2, 500γρ.)
  • 400γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος, χοιρινός)
  • 750γρ. μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 250γρ. χυμός ντομάτας
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντεντε σε αλατισμένο νερό.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι και αλάτι.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι το σκόρδο. Τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  4. Προσθέτουμε τον κιμά και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι.
  5. Σπάμε τον κιμά, σοτάροντάς τον και ανακατεύοντας διαρκώς.
  6. Όταν πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
  7. ΣιγοβράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι αν χρειαστεί.
  8. Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  9. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τις μελιτζάνες.
  10. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  11. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ.
  12. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα της φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού.ς και προσθέτουμε τα μισά ζυμαρικά και τον κιμά. Συνεχίζουμε με μια στρώση μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία .
  13. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και ρίχνουμε διάσπαρτα στο ταψί το βούτυρο σε κομματάκια.
  14. Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η φρυγανιά.
  15. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2993 Εμφανίσεις σήμερα: 0