Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα ροδιού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο (4 εκ. περίπου κάθε κομμάτι)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400ml ζωμός κότας
  • 400ml χυμός ρόδι (φυσικός)
  • 1 ρόδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν.
  2. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και το κρατάμε ζεστό. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και το χυμό ροδιού και αφήνουμε να βράσουν έως ότου γίνει η σάλτσα πηχτή.
  3. Προσθέτουμε τα φιλέτα στη σάλτσα να πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Σερβίρουμε πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με σπόρους ροδιού από πάνω και συνδυάζοντας με μερικά φύλλα ρόκας.

Αυτό το ήξερες

Το ρόδι εκτός από ισχυρό συμβολισμό στην παράδοσή μας έχει και ισχυρή επίδραση στην καλή υγεία του οργανισμού! Τα συστατικά του ροδιού συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων και...
Οι μονάδες orac είναι οι μονάδες μέτρησης αντιοξειδωτικής ικανότητας των τροφίμων. Τα επίπεδα του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος κάθε ανθρώπινου οργανισμού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3906 Εμφανίσεις σήμερα: 0