Μεξικάνικο τσίλι με σως γιαουρτιού

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο)
  • 400γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
  • 2 κρεμμύδια
  • 400γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα ή κονσέρβα
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • σως γιαουρτιού
  • 8 τορτίγιες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ρίγανη
  • 2 κ.σ. πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
  • 2 κ.γ. πιπέρι (μαύρο, λευκό ή ροζ)
  • αλάτι
Leliana
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κρεμμύδια στο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκΜαγειρικό σκεύος για την παρασκευή κυρίως κινέζικων και ιαπωνικών συνταγών., προσθέτοντας το σκόρδο σε σκόνη για 5-6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά, όλα τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
  3. Έπειτα, προσθέτουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα κόκκινα φασόλια και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, χαμηλώνοντας λίγο την φωτιά.
  4. Ζεσταίνουμε ελάχιστα τις τορτίγιεςΜεξικάνικες λεπτές πίτες. Κυκλοφορούν στο εμπόριο έτοιμες και χρειάζονται 1-2 λεπτά ψήσιμο. Τορτίγια ονομάζεται και η ισπανική ομελέτα.. Προσθέτουμε σε κάθε τορτίγια μεξικάνικο τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή., μπαστουνάκια αγγουριού και σως γιαουρτιού, τυλίγουμε και σερβίρουμε.
Μεξικό
Βόρεια Αμερική

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5111 Εμφανίσεις σήμερα: 5