Μακαρούνες με σιτάκα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τις μακαρούνες

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 ποτήρια νερό (περίπου)

για την μακαρονάδα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500γρ. σιτάκα
  • 6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα
Δωδεκάνησα (Κάσος, Κάρπαθος)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά. Ζυμώνουμε καλά, η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι παραπάνω.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα και έπειτα φτιάχνουμε μακρόστενα ρολά. Με τον αντίχειρα κόβουμε στο μέγεθος που έχουν οι πένες και κάνουμε μια μικρή εσοχή.
  3. Βάζουμε τις μακαρούνες σε αλευρωμένο ταψί. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. με αλάτι και παράλληλα σε άλλη βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι στο βούτυρο.
  4. Οι μακαρούνες είναι έτοιμες όταν ανέβουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
  5. Διαλύουμε τη σιτάκα με 4 κουταλιές νερό από αυτό που βράσαμε τις μακαρούνες. Στραγγίζουμε τις μακαρούνες, τις αναμιγνύουμε με τη σιτάκα και σερβίρουμε με το κρεμμύδι από πάνω.
Κάσος, Κάρπαθος
Δωδεκάνησα

Αυτό το ήξερες

Η σιτάκα είναι παραδοσιακό προϊόν της Κάσου. Η σιτάκα γίνεται από γάλα πρόβειο κατά κύριο λόγο ή κατσικίσιο και ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής τους είναι εξαιρετικά χρονοβόρος και επίπονος. Πιο...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Είναι δύσκολο να βρούμε σιτάκα μακριά από τα Δωδεκάνησα. Αν δεν βρείτε, χρησιμοποιήστε στραγγιστό γιαούρτι και τριμμένο τυρί.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6985 Εμφανίσεις σήμερα: 3