Τι είναι η σιτάκα;

Η σιτάκα είναι παραδοσιακό προϊόν της Κάσου. Η σιτάκα γίνεται από γάλα πρόβειο κατά κύριο λόγο ή κατσικίσιο και ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής τους είναι εξαιρετικά χρονοβόρος και επίπονος. Πιο συχνά συναντάμε την ξινή σιτάκα, η οποία συνοδεύει εξαιρετικά πιάτα με φρέσκα ζυμαρικά ή τις λεγόμενες μακαρούνες. Υπάρχει και η γλυκιά σιτάκα, η οποία αλείφεται πάνω στο ψωμί ή στην κασιώτητικη κουλούρα κι αποτελεί ιδανική λύση για ένα ελαφρύ γεύμα.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Μακαρούνες με σιτάκα

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Φρέσκα ζυμαρικά