Τι είναι η σιτάκα;
Η σιτάκα είναι παραδοσιακό προϊόν της Κάσου. Η σιτάκα γίνεται από γάλα πρόβειο κατά κύριο λόγο ή κατσικίσιο και ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής τους είναι εξαιρετικά χρονοβόρος και επίπονος. Πιο συχνά συναντάμε την ξινή σιτάκα, η οποία συνοδεύει εξαιρετικά πιάτα με φρέσκα ζυμαρικά ή τις λεγόμενες μακαρούνες. Υπάρχει και η γλυκιά σιτάκα, η οποία αλείφεται πάνω στο ψωμί ή στην κασιώτητικη κουλούρα κι αποτελεί ιδανική λύση για ένα ελαφρύ γεύμα.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Μακαρούνες με σιτάκα
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Φρέσκα ζυμαρικά