Το κουσκούς είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες. Επίπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλουν στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου αλλά και των λιπιδίων στο αίμα.
Κουσκούς με μπέικον και σταφίδες
Υλικά συνταγής
- 300γρ. κουσκούς
- 300γρ. ζωμό κότας ή νερό
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. σταφίδες
- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κουσκούς. Να γυαλίσει όλο από το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., αλάτι, πιπέρι, αποσύρουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με διάφανη μεμβράνη. Το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να απορροφήσει το ζωμό.
- Παράλληλα σοτάρουμε το μπέικον με τις σταφίδες σε τηγάνι και μόλις πάρει χρώμα το μπέικον σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί. Προσθέτουμε στο κουσκούς (όταν έχει ρουφήξει το ζωμό του) κι ανακατεύουμε με πιρούνι για να το αφρατέψουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7973
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο