Η θρεπτική αξία των κουκιών είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία και φυλλικό οξύ. Συμβάλλουν, όπως και όλα τα όσπρια, στην καλή λειτουργία...
Κουκιά ξερά
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε σε αρκετό νερό τα κουκιά, μέχρι να φουσκώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα κουκιά, αλάτι και νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει ίσα ίσα.
- Βράζουμε τα κουκιά μέχρι να μαλακώσουν. Στην κατσαρόλα μας δεν πρέπει να μείνει καθόλου νερό.
- Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένη ρίγανη και σερβίρουμε.
Χαλκιδική
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13159
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο