Κοτόπουλο μελένιο με σουσάμι

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή χυμός εμπορίου
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. σουσάμι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 ποτήρια ζωμός ή νερό
  • 1 πρέζα κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτ. κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα για μία ώρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
  3. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα). Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο περίπου 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  6. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το μέλι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
  7. Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο να πάρει μία βράση.
  8. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή πιλάφι σπυρωτό.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για το άρωμα.

Σχόλια

Από τον kokmar την ημ/νία 03/12/2013 - 19:48
Το μελένιο κοτόπουλο με σουσάμι ήταν τέλειο! Τα συγχαρητήριά μας κυρία μου.....
Από τον cookefi την ημ/νία 03/13/2013 - 18:40
Χαίρομαι που σας άρεσε!!! Καλές μαγειρικές !    

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4125 Εμφανίσεις σήμερα: 0