Η πρώτη καταγραφή πωλήσεων κοτόπουλου έγινε στις Η.Π.Α. το 1934 και κατέδειξε ότι οι πωλήσεις πλησίαζαν τα 30 εκατομμύρια κιλά ετησίως. Πρόσφατες καταγραφές τις ανεβάζουν στα 35 εκατομμύρια κιλά...
Κοτόπουλο με μέλι
Υλικά συνταγής
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1.5 κιλό περίπου)
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κοτόπουλο από 2 ώρες μέχρι και 24 (δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικό σκεύος).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
- Τοποθετούμε το ταψάκι στο φούρνο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 1 με 1 1/2 ώρα. Αν πάρει χρώμα πολύ γρήγορα, τυλίγουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει εύκολα από τα οστά και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3063
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο