Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με φρέσκο κόλιανδρο
Υλικά συνταγής
για το κοτόπουλο
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 ποτήρια ζωμό ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
για τη μαρινάδα
- 1 φλιτζ. κόλιανδροςΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. φρέσκος
- ½ φλιτζ. μαϊντανός
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
- 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο
- 1 κοφτό κ.γ. μαύρο πιπέρι
- αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κοτόπουλο στα υλικά για τη μαρινάδα για μία ώρα.
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, περίπου 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
- Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4439
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο